ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είστε ήδη μέλος; Σύνδεση | Προφίλ

category

Mακροχρόνια πονταρίσματα

Όσοι δε βιάζονται να δουν κέρδη στην τσέπη τους, μελετούν και οριοθετούν τα γεγονότα που μπορούν να έχουν χρονικό ορίζοντα ακόμα και 9 μηνών.


Ξεκινάμε με τη λέξη... κλειδί που ονομάζεται "antepost" .

Αυτή χρησιμοποιούμε  όταν πρόκειται να ποντάρουμε σ’ ένα μακροχρόνιο στοίχημα, είναι σύνθετη και προέρχεται από δύο λατινικές λέξεις, το ante (πριν) και το post (μετά). Η κυριολεκτική της σημασία, το να στοιχηματίσεις δηλαδή πριν σε κάτι που θα γίνει μετά, κρύβει μέσα της όλη τη διαδικασία του παιχνιδιού. Στην στοιχηματική ορολογία, πάντως, σημαίνει το μακροχρόνιο στοίχημα, αυτό που δεν αφορά το νικητή ή τον πρώτο σκόρερ ενός αγώνα, αλλά το νικητή και τον σκόρερ μιας διοργάνωσης. Αυτές οι δύο κατηγορίες (νικητής και πρώτος σκόρερ) είναι οι πιο δημοφιλείς και παίρνουν τον μεγαλύτερο τζίρο της μάζας των παικτών. Σ’ αυτό το στοίχημα, όμως, προσφέρονται αρκετές παραλλαγές, όπως το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν, ποιες θα τερματίσουν στην πρώτη τριάδα, ακόμα και το ποιος θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα απομακρυνθεί ή ποιος θα είναι ο επόμενος μάνατζερ μιας συγκεκριμένης ομάδας. 

Τα πιο δημοφιλή antepost στοιχήματα αφορούν στις μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κτλ.) που έχουν σχετικά μικρό χρονικό διάστημα διεξαγωγής, περίπου ένα μήνα, άρα δεν χρειάζεται ο παίκτης να δεσμεύσει τα χρήματά του σε πονταρίσματα που κρατούν μία ολόκληρη σεζόν. Σχετικά μικρός είναι ο τζίρος στα στοιχήματα για τους νικητές πρωταθλημάτων ή διεθνών διοργανώσεων που διαρκούν πολλούς μήνες, διότι το σκεπτικό των περισσότερων παικτών είναι βιαστικό: Θέλουν να δουν αν νίκησαν σχεδόν αμέσως κι όχι να περιμένουν αν θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν μετά από μήνες. Προφανώς και το μειονέκτημα αυτού του στοιχήματος είναι η δέσμευση του ποσού που ποντάραμε για αρκετό καιρό πριν μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι, στην περίπτωση που κερδίσουμε, ή το ξεγράψουμε εντελώς.

Η χρονική απόσταση, όμως, που υπάρχει μεταξύ του σημείου που ποντάραμε και της οριστικής διευθέτησης του στοιχήματος ως κερδισμένο ή χαμένο, καθώς και το πλήθος δεδομένων που αλλάζουν μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα (από τα αποτελέσματα των αγώνων μέχρι τις αλλαγές προπονητών) μας επιτρέπει να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις ή ακόμα και να κατοχυρώσουμε κέρδη ακόμα κι αν η τελική μας επιλογή δεν επιβεβαιωθεί. Τώρα πια με τη διαδικασία του cash out είναι ακόμα πιο εύκολο να εκτιμήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε σε σχέση με το ποσό που μας δίνει ο κάθε μπουκμέικερ.

Παλαιότερα όσοι δεν χρησιμοποιούσαν σ’ αυτό το στοίχημα το ανταλλακτήριο (όπου μπορούσες να πουλήσεις με lay το στοίχημα που είχες ποντάρει με back) αναγκάζονταν να καλύπτουν μόνο τις προφανείς εναλλακτικές επιλογές και να κάνουν ένα σωρό υπολογισμούς για να φτάσουν στο κατοχυρωμένο κέρδος. Η συνηθισμένη λογική σ’ ένα ποντάρισμα antepost είναι να προσπαθήσει κάποιος να βρει την ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο, να την ποντάρει και να περιμένει την πορεία της. Η επικερδής λογική, όμως, δεν είναι να ψάξουμε τα φαβορί, αλλά τις ομάδες που, για λόγους που δεν έχει μετρήσει σωστά ο bookmaker, δίνονται σε μεγαλύτερη απόδοση για να νικήσουν απ’ αυτή που θα’ πρεπε.

Με το cash out πια δεν αξίζει μόνο να αναζητούμε το νικητή, αλλά και μια ομάδα που ξεκινάει π.χ. ως ένα από τα τελευταία φαβορί αλλά κατά τη δική μας άποψη μπορεί να φτάσει στα προημιτελικά. Αν επιβεβαιωθούμε, το κέρδος μέσω του cash out θα είναι σημαντικό, ακόμα κι αν η ομάδα που επιλέξαμε δεν φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Η συζήτηση, βέβαια, για τις «σωστές» αποδόσεις πριν την έναρξη μιας διοργάνωσης είναι μόνο θεωρητική. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, ούτε ο παίκτης, αλλά ούτε και ο μπουκ. Οπότε και πάλι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, να διαχειρίζονται και οι δύο πλευρές θεωρητικά δεδομένα.

Τίθενται, δηλαδή, αντιμέτωπες απλά η γνώμη η δική σας με τη γνώμη του μπουκμέικερ (ή μιας πλειοψηφίας άλλων παικτών, που με τους τζίρους τους έχουν «αναγκάσει» τον μπουκμέικερ να αυξομειώσει τις αποδόσεις). Οφείλουμε, βέβαια, να σεβόμαστε τις γνώσεις, το υπόβαθρο και την εμπειρία που έχουν οι εταιρίες στοιχημάτων, αλλά και να σκεφτόμαστε ότι το σκεπτικό του, ως ανθρώπινο, έχει τρωτά σημεία. Και το πιο συνηθισμένο απ’ αυτά είναι η μεγάλη προσοχή που δίνει στην απόδοση ενός-δύο φαβορί και η σχετική του αδιαφορία για την απόδοση των υπόλοιπων ομάδων, που θα πάρουν μικρότερο τζίρο. Η μελέτη για το νικητή ενός antepost στοιχήματος δεν ξεκινάει από τη μικρότερη απόδοση, αλλά από τη μεγαλύτερη! Θα πρέπει να αρχίζετε από τις ομάδες που αποκλείει ο bookmaker την πιθανότητα να κάνουν κάτι, να προχωράτε στις μικρομεσαίες, τα δυνατά αουτσάιντερ και μετά καταλήγετε στα φαβορί.

Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να βάλετε κάτω και τα δικά σας δεδομένα και να εκτιμήσετε αν υπάρχει απόδοση ή αποδόσεις που θεωρείτε λανθασμένες (προς τα πάνω, εννοείται). Όσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση που θα ποντάρετε, τόσο πιο εύκολο να κάνετε διορθωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έτσι ώστε το στοίχημα να σας ενδιαφέρει συνεχώς και να σας δώσει κέρδος στο τέλος. Αν π.χ. έχετε παίξει το τρίτο ή τέταρτο φαβορί μιας λίγκας να κατακτήσει το πρωτάθλημα και η συγκεκριμένη ομάδα ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα, τότε μπορείτε είτε να κάνετε cash out, είτε να εκμεταλλευθείτε τις ανεβασμένες αποδόσεις των άλλων, να παίξετε το ανάλογο ποσό σε καθεμιά τους και να αποκομίσετε (μικρότερο μεν, αλλά σίγουρο) κέρδος ό,τι κι αν συμβεί.

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Οι πληρωμές των πακέτων συνδρομών πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

SOCIAL MEDIA