ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είστε ήδη μέλος; Σύνδεση | Προφίλ

category

Με σύμμαχο το "value bet"

Aναμφίβολα η Στοιχηματική αξία ενός παιχνιδιού παίζει καθοριστικό ρόλο.


Βασικό όπλό κάθε παίκτη του Στοιχήματος είναι η βαθιά γνώση όχι μόνο της ομάδας αλλά γενικότερα του πρωταθλήματος. Γι' αυτό θα πρέπει πριν κοιτάξετε τις αποδόσεις να σκεφθείτε τις πιθανότητες επιβεβαιώσης του κάθε σημείου σε έναν αγώνα. Για παράδειγμα, μελετάτε τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα και θεωρείτε ότι το ποσοστό επιβεβαιώσης είναι 50% στον “1”, 30% στο “Χ” και 20% στο “2”.. Στη συνέχεια υπολογίζεται τις πιθανότητες όπως είναι δίκαιο κατά τη γνώμη σας το σετ απόδοσεων (100/ποσοστό). Σύμφωνα με την εκτίμηση σας, oι αποδόσεις που θα έπρεπε να δίνουν οι νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες στην Ελλάδα είναι: 2.00 – 3.33 – 5.00.

Εάν ύστερα από τον υπολογισμό απόδοσης στοιχήματος, βρείτε τη νίκη της Ρεάλ στο 1.80, σημαίνει ότι κατά τη γνώμη σας δεν έχει αξία. Αν τη βρείτε όμως στο 2.20 ή 2.30 τότε το σημείο έχει αξία. Οι επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος, μπορούν με αυτό τον τρόπο να παίζουν σε δίκαιες αποδόσεις, αποφεύγοντας τη γκανιότα.

Oι "αdd maker" των ιστοσελίδων κάνουν αυτό ακριβώς που περιγράψαμε παραπάνω. Με τη βοήθεια στατιστικού μοντέλου, αξιολογούν τις πιθανότητες επιβεβαίωσης κάθε σημείου. Ανάλογα με τους εξωγενείς παράγοντες, όπως τραυματισμοί, καιρός, ρεπορτάζ του αγώνα (πχ απλήρωτοι παίκτες κλπ) διαμορφώνουν τις πιθανότητες. Στη συνέχεια, οι πιθανότητες εκφράζονται σε αποδόσεις και πριν βγουν στον “αέρα” αφαιρείται το ποσοστό της γκανιότας.

‘Εαν θέλετε να δείτε το στοίχημα σοβαρά, είναι σημαντικό να αξιολογείτε τις αποδόσεις βάσει πιθανότητων. Με αυτό τον τρόπο, θα γνωρίζετε πότε ένα φαβορί είναι υπερτιμημένο ή υποτιμημένο, όμως η διαδικασία κάθε άλλο παρά απλή είναι. Πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά κάποιες ομάδες ή πρωταθλήματα και να επικεντρωθείτε σε αυτά.

Bασικοί παράμετροι 
- Φόρμα ομάδας
- Εντός/εκτός στατιστικά
- Προϊστορία
- Τραυματισμοί/Απουσίες
- Ειδικές συνθήκες (κίνητρο ομάδας, απλήρωτοι παίκτες, κλίμα ομάδας κλπ)
- Καιρός


Συμβουλές value bet
* Tα μεγάλα φαβορί σπάνια δίνουν value bets, γιατί οι μπουκ γνωρίζουν ότι η μάζα των παικτών θα ποντάρει πάνω τους.
* Θα πρέπει να έχετε μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι και να μένετε πιστοί στην στρατηγική σας. Θυμηθείτε, κηνυγάτε αποδόσεις!
* Θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε λίγα πρωταθλήματα και να τα μάθετε καλά.
* Συχνά οι ευκαιρίες εμφανίζονται στις πλατφόρμες που βγάζουν πρώτες τις αποδόσεις αρκετές (opinionated bookmakers) ημέρες πριν τον αγώνα ή λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας.
* Μην ξεχνάτε ότι αν αποτελεί ένα στοίχημα value bet ή όχι, είναι καθαρά προσωπική μας εκτίμηση και μπορεί εμείς να κάνουμε λάθος και όχι οι μπουκ στην απόδοση.

"Value bet" και Σύστημα Kelly
Αφού βρείτε ένα καλό value bet στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αποφασίσετε το ποσό που θα ποντάρετε. Υπάρχουν διάφορα κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε το ποντάρισμα σας και να σας βοηθήσουν να τοποθέτησετε τα στοιχήματα σας σε ένα σίγουρο σύστημα.

Ο John L. Kelly είναι ένα διάσημο όνομα στη βιομηχανία παιγνίων.

H θεωρία και ο τύπος που εφάρμοσε (γνωστό ως σύστημα Kelly) θα σας βοηθήσουν να βρείτε το μέγιστο ποντάρισμα για το στοίχημα σας εφόσον καθορίσετε σωστά τις πιθανότητες για την έκβαση ενός γεγονότος.

Η εξίσωση για το στοίχημα που δημιούργησε είναι η εξής: A =P – (1-P) / odds -1

όπου Α = Advantage (πλεονέκτημα) -> Αντιπροσωπεύει το ποσοστό της συνολικής μπάνκας (συνόλικο απόθεμα) που ποντάρουμε στο συγκεκριμένο γεγονός

όπου P = Probability (πιθανότητα) –> Υπολογισμός Πιθανότητας στο Στοίχημα(σε δεκαδικούς) για την έκβαση ενός γεγονότος (υποκειμενική άποψη)

Εφαρμογή συστήματος Kelly
Εάν βρείτε ένα γεγονός με απόδοση 2,00 και θεωρήσετε ότι η πιθανότητα ανέρχεται στο 55%, o τύπος Kelly μπορεί να βελτιστοποιήσει το ποντάρισμα σας στο γεγονός αυτό. Κοιτώντας στον τύπο παραπάνω, το Ρ στο παραδείγμα ισούται με 55/100= 0,55. Το αποτέλεσμα του υπολογισμού μας δίνει Α= 0,1. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποντάρετε στο συγκεκριμένο γεγονός το 10% του αποθέματος σας.

Εάν είστε περισσότεροι αισιόδοξοι στην ανάλυση της πιθανότητας ( πχ τοποθετείτε 60%, ενώ η σωστή πιθανότητα ήταν το 55%) τότε απλούστατα θα χάσετε περισσότερα χρήματα! Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι ο τύπος Kelly εξάγει το βέλτιστο ποντάρισμα εάν γνωρίζετε τη δική σας ακρίβεια προβλέψεων. Εαν είστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι θα χάσετε χρήματα, ενώ αν είστε πολύ απαισιόδοξοι θα κερδίσετε χρήματα, αλλα λιγότερα απ’ότι θα κερδίζατε με τα κατάλληλα πονταρίσματα.

Κλείνοντας, να θυμάστε ότι για να έχετε μακροχρόνια κέρδος, θα πρέπει να έχετε ικανοποιητικό ποοστό εκτιμήσεων, να διαβάζετε τα παιχνίδια και να ποντάρετε σε αποδόσεις που έχουν αξία.

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Οι πληρωμές των πακέτων συνδρομών πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

SOCIAL MEDIA