ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είστε ήδη μέλος; Σύνδεση | Προφίλ

category

Στοίχημα. Μια σχέση... Αγάπης και Μίσους

Αρχικά να διαχωρίσουμε κάτι. Άλλο “κακές συνήθειες” και άλλο “κακός άνθρωπος”.


Το να έχει κάποιος τέτοιες κακίες συνήθειες, δεν το κάνει και κακό άνθρωπο. Ακόμα και αν στην πραγματικότητα, ξέρεις ότι η συμπεριφορά σου, μπορεί να έχει ένα αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σου, στην ευεξία σου, στην ζωή σου. Στην πραγματικότητα, εάν δυσκολεύεσαι να αλλάξεις και να κάνεις το ακριβώς αντίθετο, ακόμα και τότε, δίνεις μια από τις παρακάτω.. δικαιολογίες στον εαυτό σου για να αισθάνεσαι καλύτερα με εσένα. Δηλαδή, αυτο-δικαιολογείσαι:

Είμαι/’Έχω/Κάνω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν φαίνεται να επηρεάζει τόσο πολύ τη ζωή μου. Και θα χρειαζόταν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να το αφήσω και δεν νομίζω ότι είναι και απαραίτητο.

Είμαι/Έχω/Κάνω αυτό για τόσο πολύ καιρό που δεν ξέρω κανέναν άλλο τρόπο να λειτουργήσω. Δε νομίζω ότι μπορώ να σταματήσω.

Είναι φορές που αισθανόμαστε αυτές τις κακές συνήθειες, ριζωμένες τόσο βαθιά μέσα μας, που φαντάζει δύσκολο όχι μόνο να κοπούν, αλλά αδύνατο να εξαφανιστούν..

Ακόμα κι αν γνωρίζεις τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις! Αυτή η.. συνήθεια, η ρουτίνα έχει γίνει κομμάτι της ζωής σου.

Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα στη δουλειά μπορεί να σε ταράξει. Να σου προκαλέσει μια ανησυχία, έναν εκνευρισμό. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να σε κάνει να κρυφτείς στον εαυτό σου, να εκνευριστείς και να αρχίσεις να φωνάζεις ή να βρίζεις. Ή ακόμα.. να ”ξεσπάσεις” σε ένα ανθυγιεινό σνακ, απλά και μόνο γιατί.. ταράχτηκες! 

Είναι οι κακές συνήθειες που εμφανίζονται σαν χέρι βοηθείας στην αντιμετώπιση της κατάστασης..! Να ξεφύγεις..

Ανάβεις τσιγάρο γιατί.. το χρειάζεσαι για να φύγει το άγχος. Κουμπώνεις το κορμί σου και χάνεις την αναπνοή σου. Βρίσκεσαι σε μία κατάσταση γνώριμη η οποία σου δίνει μια “σιγουριά” και αυτή η σιγουριά είναι που σου δίνει δύναμη, όπως και στις κακές συνήθειες και τις κάνει δύσκολο να κοπούν και αδύνατο να χαθούν.

Θα σου κάνω μία οικονομική προσφορά:

Θα δώσω 100 € σήμερα. Θα σε μάθω να βγάζεις +100 € την ημέρα

Ποια προσφορά θα επέλεγες; Που θα αισθανόσουν σιγουριά; Τι συναίσθημα θα σου έβγαινε; Ποια κακιά συνήθεια θα εμφάνιζες;

Ακόμα και εάν βλέπεις την προοπτική να ανταμειφθείς πολύ περισσότερο στο μέλλον, αυτή η ίδια προοπτική σε φοβίζει και σε κάνει να επιλέξεις την πρώτη.

[Θα σου πω ότι μπορείς να τα καταφέρεις μέσα σε 10 εβδομάδες και θα αναρωτιέσαι πώς γίνεται]

Αυτή η στιγμιαία ικανοποίηση λοιπόν, το σίγουρο, ήταν πάντα ο καλύτερος σύμβουλος για τις κακές συνήθειες. Παίρνεις δύναμη. Κακά τα ψέματα λοιπόν, οι κακές συνήθειες, όσο αρνητικές και εάν είναι, υπάρχουν γιατί μας κάνουν να αισθανόμαστε εμείς καλά.. Και αυτή η ικανοποίηση τις κάνει δύσκολο να κοπούν..

Εάν πιστεύεις κάτι τέτοιο και ότι οι κακές συνήθειες έχουν γίνει κομμάτι της ζωής σου και πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται να τις κόψεις, αυτό το άρθρο ΔΕΝ είναι για εσένα. Μπορεί να πιστεύεις ότι σου κάνουν καλό.

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Οι πληρωμές των πακέτων συνδρομών πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

SOCIAL MEDIA